X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar

Sanal Sunucu Paketlerinde 10 AY Öde 12 AY Kullan Fırsatı İçin Hemen TIKLAYIN !

Tüm Hosting Paketlerinde NET %30 İndirim ! Paketleri Hemen İncelemek İçin TIKLAYIN !

WhatsApp  Satış Öncesi

Bootstrap kodları ve anlamları günümüzde birçok işlevsel özelliği ile dikkat çekmektedir. Twitter Bootstrap en basit haliyle açık kaynak kodlu, web sayfası veya uygulama geliştirmek için kullanılabilen araçların bütünü ve önyüz çatısı olarak tanımlanabilir. Bu kapsamda web sayfalarının ya da uygulamaların HTML ve CSS tabanlı şablonları yer almaktadır.

 

Twitter’ın eski çalışanları olan Mark Otto ve JacopThornton tarafından geliştirilen ve açık kaynaklı, ücretsiz bir frontendframework olarak yaygın bir kullanım alanı elde etmiştir. Geliştirilen web sitesini kolay bir biçimde tablet ya da telefon gibi mobil ekran çözünürlüklerine duyarlı hale getirmede yardımcıdır. Öte yandan web uygulamaları ve sitelerin geliştirilmesinde de önemli kolaylıklar sağlar. Bootstrap kullanılarak önemli birçok soruna etkili çözümler bulunabilmektedir.

 

Bootstrap Nerelerde Kullanılır?

 

Bootstrap kullanımı günümüzde oldukça yaygındır. Özellikle frontend geliştiricileri tarafından yaygın biçimde kullanılan ücretsiz ve popüler bir CSS, Javascript açık kaynaklı kütüphanesi olarak değerlendirilmektedir. Bootstrap sayesinde masaüstü, tablet ya da mobil cihazlar ile tüm tarayıcılarla uyumluluk gösteren web sitelerinin geliştirilmesi sağlanabilmektedir. Buna ek olarak ayrı tasarımlar yapılmasını da destekler.

 

Kullanım alanı günümüzde oldukça geniş olan Bootstrap, web sitesi ya da web uygulamalarının tasarımında kullanılacak tüm unsurları içinde barındırmaktadır. Söz konusu elementler sayesinde Bootstrap ile bir web sitesinin kolayca tasarlanması sağlanabilir. Tablolardan sliderlar, dropdown menülerden diğer araçlara kadar ücretsiz birçok seçenek sunulmaktadır.

 

Bootsrap ile Neler Yapılabilir?

 

Bootstrap örnekleri incelendiğinde kullanımının birçok işlevsel özellik sunduğu görülmektedir. Temelde CSS, HTML ve JavaScript ile yazılan yazılmış yeniden kullanılabilen ve çok yönlü kod parçalarından oluşan bir tasarım çerçevesi olarak tanımlanabilir.

 

Genel işlevsel özelliklerine bakarak Bootstrap ile yapılabilecek işlemlerden bazıları kısaca şöyledir:

 

● Web siteleri için formların oluşturulması,

● tablolar ve gezinme,

● Modlar,

● Arayüz bileşenleri,

● HTML, CSS tabanlı tasarım şablonları vb.

 

İlgili kodlama dillerine duyarlı projeler geliştirmek açısından Bootstrap son derece kullanışlı bir unsurdur. Responsivedesign yaratılmasında önemli bir yere sahiptir. Bootstrap kullanımıyla oldukça başarılı tasarımların yapılması sağlanabilmektedir.

 

Bootstrap Nasıl Kullanılır?

 

Bootstrap kütüphanesi ile başarılı sonuçlar almak için farklı kullanım özelliklerinden faydalanmak mümkündür. BootstrapDownload bölümünden kaynak dosyalarının indirilerek proje dizinine eklenmesi ve sayfa içinde bu kodların eklenerek çağrılması son derece basit bir kullanım özelliği sunar. Diğer yöntemde ise direkt olarak Bootstrap CDN üzerinden kaynak kodlarının projeye dahil edilmesidir.

 

Kullanımıyla ilgili web sitelerinin tasarımına ilişkin önemli birçok sorun çözüme kavuşturulabilir. Bu kapsamda tercih edeceğiniz Bootstrap ile çok daha basit ve güvenli şekilde işlem gerçekleştirmeniz mümkündür. Bootstrap CSS yazımı kapsamında tüm cihazlar için ayrı ayır davranışların sergilenmesine yönelik kodların yazılması mümkündür. Örneğin yazılan kodun özelliğine göre sayfanın sadece en düşük değeri belirtilen özellikteki ekranda çalışacaktır.

 

Bootstrap Avantajları Nelerdir?

 

Bootstrap avantajları sayesinde günümüzde hala yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Bu kullanım alanlarının doğru şekilde değerlendirilmesi gerekecektir. Bootstrap kullanımının neden tercih edilmesi gerektiğini şu başlıklar altında toplamak mümkündür:

 

● Responsive yapı ve görseller sağlar.

● Navigationsbars, dropdowns gibi faydalı birçok kompenentler içermektedir.

● JavaScript desteği sunmaktadır.

● İhtiyaçlara göre özelleştirme desteği sağlar.

● Başarılı bir dokümantasyon desteği sunar.

● Büyük bir topluluğa sahiptir.

 

Kullanıcılarına birçok yönden avantaj sağlayan Bootstrap aynı zamanda tema desteği ve diğer birçok farklı avantajı da sağlamaktadır. Bu tür işlevsel özellikleriyle Bootstrap kullanımı birçok alanda etkin şekilde devam etmektedir. Geniş bir alanda etkili faaliyet göstermesi Bootstrap’ın öne çıkmasını sağlamıştır.

Top