X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar

Sanal Sunucu Paketlerinde 10 AY Öde 12 AY Kullan Fırsatı İçin Hemen TIKLAYIN !

Tüm Hosting Paketlerinde NET %30 İndirim ! Paketleri Hemen İncelemek İçin TIKLAYIN !

WhatsApp  Satış Öncesi

 

cPanel kurulumu nasıl yapılır, cPanel kurulumu esnasında hata alıyorum, en iyi cPanel kurulumu nasıl yapılır diye arama yapan kullanıcıların kurulum esnasında yaşadıkları sorunları en aza indirmek ve kurulum hakkında hiçbir bilgisi olmayan kullanıcılara yardımcı olmak için hazırladığımız bu yazımızda kurulum sırasında yapmanız gereken işlemleri adım adım yönergeler kullanarak sizler için hazırladık.

cPanel Nedir?

Sitelerdeki ve sistemlerde bulunması gereken ayarları daha kolay bir şekilde yapmanıza olanak sağlayan cPanel ile birlikte size zorlu görünen bazı işlemleri ve yönetimleri basit bir şekilde yapabilirsiniz.

  • Site adreslerinize özel bir e-posta hesabı açar ve bu hesabı kolayca yönetebilirsiniz.
  • Sitenize dosyalarınızı yükleyebilir ve yönetimini kendiniz sağlayabilirsiniz.
  • Veri tabanına yapılacak kurulum ile phpMyAdmin erişimi sağlayabilirsiniz
  • CMS sistemleri olarak bilinen WordPress forumu tek bir işlem ile yapabilirsiniz.
  • İstediğiniz zaman yedekleme yapmakta ve hali hazırda var olan yedeklerinizi de yükleyebilirsiniz.
  • Siteniz ziyaretçi ya da üye giriş çıkış trafiğini görebilirsiniz.
  • SSL kurma işlemlerinizi kolayca hal edebilirsiniz.
  • Ayrıca alt domain kurma, yönlendirme ve park işlemleri de kolayca yapılmaktadır.

cPanel Kurulumu

cPanel kurulumu yapılması için öncelikle bir lisanslı cPanel yazılımı satın almanız gerekir. Lisanslı yazılım satın alınırken IP numarası belirtmek zorunludur çünkü alınacak olan bu lisanlı ürün sadece bu IP adresinde çalışacaktır. Bundan dolayı IP adresi belirtirken doğru ve eksiksiz olmasına özen göstermelisiniz. cPanel almadan deneme amaçlı ücretsiz yüklemeler yapmak istiyorsanız 15 gün süreli deneme test de oluşturulabilir. Lisanslı bir ürün alırken Ram’iniz eğer 1 gb altında ise VPS olarak bilinen lisanlardan almanız daha uygun olabilir. Lisans işlemlerini hal ettikten sonra kurulum yapmak için aşağıda belirtilen adımları takip ederek güvenli ve kolay bir cPanel kurulumu nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.

  • Cd/home yazan klasöre giriş yapın, eğer home klasöre sahip değilseniz kurulum sırasında otomatik olarak oluşacaktır.
  • Wget-N ve https://layer1.cpanel.net/latest --- linki üzerinden cPanel kurulumu için gerekli olan dosyayı indirmeye başlayın.
  • Sh latest inen dosyaya indikten sonra tıklayarak kurulumu başlatabilirsiniz.
  • /usr/local/cpanel/cpkeyclt kurulum tamamlandıktan sonra lisansınızın geçerli olacağı belirtilir. Ancak IP değişikliği ya da IP kaynaklı başka problemler dolayısıyla ortaya çıkacak hata kodları sonrası lisansı yeniden aktifleştirecek olan komutlar da burada gösterilir. Bir sorunla karşılaşmanız durumunda bu koda tıklayarak sorunu öğrenebilirsiniz.

Linux Cpanel Kurulumu Nasıldır?

Farklı işletim sistemleri üzerinde cPanel kurulumu farklılık gösterebilir. Fakat arada küçük farklılıklar olduğu için yine de Linux üzerinde de cPanel kurulumu nasıl yapılır anlatmak istedik. cPanel genel olarak işlemleri kendisi yapmaktadır ama ufak detaylar da mevcuttur. Kurulumu yapmak için;

 

  • İşletim sistemi base olarak da olsa kurulmuş olduktan sonra Linux sunucusu ile SSH’ye bağlanarak yum-y update yazmanız gerekmektedir. Birkaç dakika işletim sisteminde var olan güncellemelerin yapılmasını beklemeniz gerekir. İşlem tamamlandıktan sonra bir reboot atılır. Daha sonra cd/home , wget http://httpupdate.cpanel.net/latest, sh latest yazılır ve cPanel kurulumunun tamamlanması beklenir.

cPanel Nasıl Kullanılmaktadır?

Hosting satın aldıktan sonra firma size kullanıcı adı ve şifrenizle birlikte ek olarak IP bloğu da göndermektedir. Domain yönlendirme esnasında işlemlerinizde sorun yaşarsanız hosting satın aldığınız firmanın tek seferlik ya da geçici kullanım sağlamınıza yardımcı olacak IP adreslerini kullanarak cPanel’e erişim sağlayabilirsiniz. Tüm ayarlamalarınızı kontrol ettikten sonra artık cPanel sağladığı avantajlardan faydalanabilirsiniz.

Yüklemenizi yukarıdaki adımları kullanarak yaptınız ama hala hata almaya ya da cPanel hizmetinizin çalışmadığını düşünüyorsanız tüm işlemleri eksiksiz yaptığınızdan emin olun. Daha sonra dilerseniz uzman bir kişiden yardım alarak  cPanel kurulumu nasıl yapılır sorununuzu çözebilirsiniz. Aklınıza takılan diğer sorular için ilgili yazılılarımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Top