X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar

Tüm Sanal Sunucu Paketlerinde NET %30 İndirim ! Paketleri Hemen İncelemek İçin TIKLAYIN !

Tüm Sanal Sunucu Paketlerinde NET %30 İndirim ! Paketleri Hemen İncelemek İçin TIKLAYIN !

WhatsApp  Satış Öncesi

 

Bu yazımızda Javascript’in zayıf ve güçlü yönleri nelerdir? sorusunun cevaplarını vereceğiz. Javascript programlama dilleri arasından en çok kullanılan programlardan biridir. Bu alanda uğraşan insanlar çoğunlukla Javascripti kullanmaktadırlar. Bunun sebebi ise hem daha basit olması hem de kullanım kolaylığı olmasındandır. Javascript birçok güçlü yönleri bulunsa da güçlü yanlarının yanı sıra bazı zayıf yönleri de bulunmaktadır. Her programlama dilinin zayıf ve güçlü yönleri bulunmaktadır. Fakat bazı dillerde güçlü yönler fazla iken bazılarında zayıf yönler fazladır. Programlama dillerini birbirinden ayıran da bu yönlerdir.

Javascript Nedir?

Javascript JS adı ile de bilinen yüksek düzeyde bir programlama dilidir. Javascipt CSS ve HTML gibi front end web geliştirici alanının temellerini oluşturmaktadır. Javascript genel olarak bir nesne temelli programlama dili olarak bilinmektedir. Bu program interaktif öğeleri web sitesine uygulamak için kullanılmaktadır. Bu şekilde de kullanıcı deneyimi arttırmak amaçlanmaktadır. Video oynatıcıları, oyunlar, menüler, haritalar ve animasyonla Javascript programı ile kolay ve hızlı bir şekilde oluşturulmaktadır. Javascript programı bilgisayar tarayıcısında çalışmaktadır. Bu nedenle istemci tarafı dili olarak bilinmektedir. Aynı zamanda kod yürütme özelliği de bulunmaktadır. Javascript 1995 yılında piyasaya çıkmıştır. Ve ilk çıktığı günden beri diğer programlama dillerini geride bırakmıştır. Diğer dillerden ayrılmasının en önemli sebepleri ise kullanışlı, kolay, özgür ve büyük kitlelere hitap edecek uygulamaları hızlı bir şekilde oluşturabilmesidir. Bu özelliklerden dolayı bu alanda en çok tercih edilen programa dillerinin başında yer almaktadır. Javascrip'in bu gibi güçlü yönleri bulunmaktadır. Fakat aynı zamanda zayıf olan yönleri de vardır. Javascript'in zayıf ve güçlü yönleri nelerdir? Denildiğinde ilk olarak güçlü yönlerine bu temel özellikler örnek verilebilmektedir. 

Javascript’in Güçlü Yönleri

Javascript güçlü yönleri ile bilinen programlama dilidir. Güçlü yönleri ise şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Javascript için bir derleyiciye gerek yoktur. Bunun sebebi ise JavaScript'in web tarayıcılarını HTML üzerinden yorumlamasıdır.
  • Diğer yazılım dillerine kıyasla öğrenme bakımından daha kolaydır.
  • Javascript ile input değerlendirmeleri yapılabilir ve bunun yanında manuel veri kontrolü azaltılabilir.
  • Javascript Netscape tarafından geliştirilen bir programlama dilidir. Bu nedenle yaklaşık olarak web sitelerin %93'ü Javascript'i tercih etmektedirler.
  • Diğer yazılım türlerine göre aktiftir. Ve çok hızlı bir şekilde hazırlanılabilmektedir.
  • Bu yazılım dili birçok tarayıcıda ve platformlarda çalışabilmektedir.
  • Web sitelerinin daha çok ziyaretçi çekmesini sağlamaktadır. Bu özelliği Javascript'in en güçlü özelliklerinden birisidir.
  • Programların içerisinde olan hatayı tespit etmek Javascript ile daha kolay olmaktadır.
  • Javascript ile web sayfalarındaki imleç ya da fare tıklamaları gibi birçok özellik ayarlanabilir olmaktadır.

Javascript’in zayıf ve güçlü yönleri nelerdir? Sorusunun güçlü yönleri kısmının cevapları bu şekilde olmaktadır.

Javacript’in Zayıf Yönleri

Javascript programlama dili güçlü yönleri ile öne çıkmaktadır. Fakat her programlama dilinde olduğu gibi bazı zayıf yönleri de bulunmaktadır. Bu zayıf yönleri ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Yazılım dilleri arasında çok popüler ve trend bir konumda yer almaktadır. Fakat popülerliği yüzünden dolandırıcıların dikkatlerini daha fazla çekmekte ve yazılım içerisinde hata aramalarına neden olmaktadır.
  • Diğer yazılım programlama dillerine göre Javascript kodları büyüktür.
  • Mevcut cihazlar ya da tarayıcılar tarafından desteklenmeyebilmektedir.
  • Cihaz çeşitlerine göre çalışma şekli değişebilmektedir. Bu da yazılım içerisinde tutarsızlık ortaya çıkarabilmektedir.
  • Dış tehlikelere ve içerideki açıklara karşı zayıf kalmaktadır.
  • Dizüstü ve masaüstü kullanıcıları bilgisayarlarında zararlı olan kodları çalıştırmak için kullanabilmektedir.

Javascript’in zayıf ve güçlü yönleri nelerdir? Sorusunun zayıf yönlerine verilecek cevaplar da bu şekilde olmaktadır. Güçlü yönlerine göre zayıf yönleri daha az olmaktadır. Aynı zamanda Javascript’in zayıf yönlerinin bazıları diğer yazılım programlama dillerinde de bulunabilmektedir.

Top