X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar

Sanal Sunucu Paketlerinde 10 AY Öde 12 AY Kullan Fırsatı İçin Hemen TIKLAYIN !

Tüm Hosting Paketlerinde NET %30 İndirim ! Paketleri Hemen İncelemek İçin TIKLAYIN !

WhatsApp  Satış Öncesi

Sanal sunucu diğer adıyla virtual server; sunucu kaynaklarının bölüm olarak ayrılmasını sağlar. Kullanıcıya kolaylık sağlaması ve sunucuda daha fazla kontrol imkanı veren sanallaştırma teknolojisidir.

 

Sunucuların bünyesinde bulunan RAM, CPU ve disk alanı sunucunun aktif trafiğine yetersiz kalması durumunda sanal sunuculara ihtiyaç olmaktadır. Sanal sunucu ekstra kaynak olarak işlev görür. 

 

Satış odaklı siteler, kurumsal veya işletme web siteleri veya blogları bünyesinde barındırma görevi olan sanal sunucular ayrıca FTP yani dosya aktarım protokolü, veri depolama ve e-posta sunucusu gibi rollerde üstlenmektedir.

 

Sanal Sunucu Çeşitleri

 

İki çeşidi bulunan sanal sunucular VDS ve VPS diye birbirinden ayrılmaktadır.

 

VDS; Virtual Dedicated Server da denilen sanal sunucu, bir sunucunun içerisinde her biri diğerinden bağımsız olan birden fazla işletim sistemlerinin bulunmasını sağlamaktadır.

 

VPS ise; Virtual Private Server olarak adlandırılır. Bu tip sanal sunucu, sunucuda birden fazla kullanıcı bulunuyor ise sunucuda bulunan kaynakların sadece o siteye özel olarak kalmasını ve kullanılmasını sağlayan sanallaştırma teknolojisidir. VPS sunucular, VDS sunuculara göre daha ucuz maliyetlidirler. VPS sunucular özel bir sistem ile korundukları için diğer sunuculardan daha güvenlidirler. Ayrıca performans olarak bakıldığında kullanıcı ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayan bir performansa sahiptirler. Performans ve güvenlilik söz konusu olduğunda VPS sunucular kullanıcılar tarafından daha çok tercih edilmektedir.

 

Sanal sunuculara özel sunucuda denilebilmektedir. Her bir sanal sunucu, ayrı işletim sistemine sahiptir ve hepsine ayrı ayrı yazılımlar yüklenerek farklı görevler tanımlanabilmektedir. Sanal sunucularda bulunan web sitelerinin hepsi, farklı e-posta sistem yönetimine, farklı IP adresine ve farklı işletim sistemlerine sahip olma imkanı vardır. Ayrıca bu web sitelerinin şifreleme verileri ve içerik verileri özel güvenlik sistemleri tarafından normal sunucuda web sitesi oluşturmuş gibi korunmaktadır. Sanal sunucuların bu kadar çok kullanılmasının asıl sebebi barınma maliyeti, çoklu ortam imkanı gibi maliyetleri azaltmak için kullanılmasıdır.

 

Sanal Sunucu Yararları Nelerdir?

 

Sanal sunucuların faal bir şekilde kullanımının artmasının sebepleri sağladığı avantajlardır.

 

● Her işlem için farklı sunucu kullanmak yerine tek bir sunucu sayesinde bir çok işlemi gerçekleştirmede kullanılırlar. Ayrıca bu avantajı sayesinde enerji tasarrufu yapılmış olunur.

● Sanal sunucuyu kullanan kullanıcılar her bir sunucu için ayrı bir bant genişliğine ve depolama alanına sahip olmaktadırlar.

● Basit bir yönetim sistemi sayesinde kolay bir yönetilebilirlik sağlamaktadır. Bir cihaz ile sunucu ve bilgisayarlar kolay bir şekilde kontrol edilmektedir.

● Sanal sunucular her işletim sistemine ve yazılımlara uygundurlar, kullanır iken uyumsuzluk oluşmamaktadır. Sanal sunucu içerisindeki her bir sunucu farklı işletim sisteminde çalışabilir ve bu işletim sistemleri birbirlerinden etkilenmeden çalışmaktadır.

● Bir sunucuda oluşan veya oluşabilecek hatalardan diğer sunucular etkilenmemektedir.

● Normal sunuculara oranla sanal sunucu bünyesinde daha fazla sunucu barındırdığı için uygun bir maliyete gelmektedir.

● Verilerin her bir sunucu için ayrı olarak barındırılması daha fazla güvenlik imkânı sağlamaktadır.

● Sunucuya yazılan verilere yapılan test süreçlerinde, iş akışlarında herhangi bir aksama veya bozulma olmamaktadır.

● Sanal sunucu bünyesinde bulunan SSH ve Rootlar ile sunucu optimizasyonu oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır.

 

Sanal Sunucuları Ne İçin Kullanılabilir

 

Uygun maliyetli ve yüksek performans sağlayan sanal sunucuların birçok kullanım alanları bulunmaktadır.

 

● Bir sanal sunucu üzerinden birçok internet sitesi barındırılmaktadır.

● Bünyesinde bulunan şirket veya müşterilerin bilgilerini saklamak ve veri tabanını depolamak,

● Sanal sunucu içerisindeki bilgilere istenilen yerden istenildiği zamanda erişim sağlama kolaylığı,

● Bünyesinde cPanel ve Plesk barındırma,

● Bünyesinde e-posta sunucularını barındırma,

● İstenildiğinde bulut tabanlı depolama hizmeti geliştirilmesi ve sunulması,

● Uzaktan çalışılan işler oluşturma gibi birçok iş süreçleri için kullanılır.

 

Firmamız sayesinde dünyanın her yerinden 7 gün 24 saat boyunca kesinti oluşmadan sanal sunuculara erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca her daim çalışan destek personellerimiz ile kullanıcılarımızın karşılaşacağı sorunlara hızlı ve basit çözümler üreterek kesintilerden oluşacak veri kayıplarının önüne geçmiş olmaktayız.

Top