X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar

Tüm Sanal Sunucu Paketlerinde NET %30 İndirim ! Paketleri Hemen İncelemek İçin TIKLAYIN !

Tüm Sanal Sunucu Paketlerinde NET %30 İndirim ! Paketleri Hemen İncelemek İçin TIKLAYIN !

WhatsApp  Satış Öncesi

 

" Site taşıma işlemi nedir " sorusu söz konusu olduğunda manuel ve otomatik taşıma durumları gündeme gelmektedir. Manuel olarak yapılan taşınma işlemleri sırasında dosya aktarım protokollerinden yararlanılmakta ve veri tabanına erişilmektedir. Sitenin ana dizininde yer alan dosyaların değiştirilmesi, dosyalar hakkında bilgi toplanılması ve buna benzer konularda manuel taşıma gerçekleştirilebilmektedir. Site taşıma işlemi her ne kadar karmaşık gibi görünse de aslında çok da karmaşık değildir. Sitelerin taşınması sırasında bazı taşıma araçlarından ya da eklentilerden yararlanılmaktadır. Taşıma eklentileri için çok farklı seçenekler mevcuttur. Bu eklentiler kullanılır iken web siteleri hatalara daha da yatkın olabilmektedir. Bu nedenle manuel taşımalarda site güvenliğine dikkat edilmelidir.

Bir Siteyi Manuel Olarak Taşıma

" Site taşıma işlemi nedir " dendiğinde akla ilk olarak manuel taşıma gelmektedir. Manuel olarak site taşımanın belli başlı adımları vardır. Bu adımlardan ilki bir sunucu seçmektir. Sitenin mevcut olduğu hostingden ayrılarak yeni bir hosting seçmesi manuel taşımanın ilk kuralıdır. Hosting seçiminde birinci sınıf güvenlik dikkate alınmaktadır. Farklı barındırma türleri seçiminde aşağıdaki maddelerden yararlanılmaktadır. 

  • Paylaşımlı Hosting: Bir sunucunun kaynaklarının tümünü paylaştığı web sitesi sağlayıcısıdır. En bütçe dostu hosting'dir.
  • Özel Sanal Sunucu: Paylaşılan sunucuda yer alan sanal bölümleri barındırmaktadır. Sitede kendine tahsil edilen kaynaklar vardır. Bu sunucu ile çalışan diğer kişiler ile birlikte kaynak kullanımı yapılmaktadır.
  • Sanal Sunucu: Yalnızca kişiye özel alan ve kaynak kullanımı vardır. Fiziksel sunucu içerisinde özel teknolojik kaynaklar ve alanlar yaratılmaktadır.
  • Yönetilen Sunucu: Yedekleme ve güncelleme ekibi barındırma planlarını yönetmektedir.

Site Dosyaları Yedekleme

" Site taşıma işlemi nedir " sorusu kadar " Site manuel taşıma nedir?" sorusu da merak edilmektedir. Manuel taşıma sırasında yapılması gereken ikinci adım web sitenin tüm dosyalarının kopyasını oluşturmaktır. Kopya oluşturmak için herhangi bir FTP aracından yararlanılabilmektedir. FTP aracı ile site sunucuna bağlanıldıktan hemen sonra sitede yer alan tüm dosyalar ana dizindeki kök klasöre aktarılmaktadır. Bu klasörler genel olarak "www" şeklinde adlandırılmakta ve site adı almaktadır. Oluşturulan kök klasör bilgisayara indirilmektedir. Bu işlem biraz zaman alabilmektedir. İşlem FTP aracı ile yapılmak istenmez ise hosting sağlayıcısı üzerinden de yapılabilmektedir.

Veri Tabanı Yedekleme

" Site taşıma işlemi nedir " sorusunun yanı sıra site taşımanın adımları da merak edilmektedir. Üçüncü adım olan "veri tabanı yedekleme" sırasında web sitesi dosyaları başarılı bir şekilde kopyalanmakta ve yedeği alınmaktadır. Yedeklenen site veri tabanı; site içeriği, kullanıcısı ve daha fazlası için bir yer sağlayıcısıdır. Her türlü bilgi buradan sağlanmaktadır. Site veri tabanına güvenli ulaşım için web sunucusuna kontrol paneli aracılığı ile girilmektedir. Hosting planında veri tabanlarının yöneltildiği alana girilerek phpMyAdmin butonuna giriş yapılmaktadır. Bu girişin ardından veri tabanını dışa aktarma işlemine geçilmektedir.

Veri Tabanını Dışa Aktarma, Sql Veri Tabanı Oluşturma

" Site taşıma işlemi nedir " sorusunda veri tabanının nasıl aktarıldığı da merak edilmektedir. İlgili veri tabanı seçilmekte ve üst menüden dışa aktar kısmına basılmaktadır. Dışa aktarmanın ardından sitenin taşınacağı web barındırıcısı içerisinde yer alan hosting planı oluşturulmaktadır. Ardından sql veri tabanı dosyası indirilmekte ve yeni veri tabanına giriş yapılmaktadır. Son işlem ise Dns yapılandırmadır. Bu işlemde alan adının ana bilgisayara doğru yönlendirilmesi önemlidir. Doğru yönlendirme için NS adres bilgileri ve alan adı kayıt operatör bilgisi gerekmektedir. Bu bilgilerin doğru bilinmesi ve alan adları sekmesine doğru girilmesinin ardından DNS yapılandırma işlemi tamamlanmış olmaktadır.

Top