X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar

Sanal Sunucu Paketlerinde 10 AY Öde 12 AY Kullan Fırsatı İçin Hemen TIKLAYIN !

Tüm Hosting Paketlerinde NET %30 İndirim ! Paketleri Hemen İncelemek İçin TIKLAYIN !

WhatsApp  Satış Öncesi

WordPress nasıl kurulur, WordPress nedir sorusunu merak edenler için bir programlama bilgisine gerek duyulmadan, bir web sitesi açma ve yönetme imkânı sağlayan bir içerik yönetim sistemine denilir. WordPress bu özellikleri ile kullanıcılara sağladığı kolay kurulumu sayesinde dijital ortamda pek bilgi sahibi olmayan kullanıcılar için basit bir kullanım bilgisi sunmaktadır. Kullanıcıların WordPress Nasıl Kurulur sorusuna karşılık detaylı bir anlatım ile yardımcı olmaya çalışacağımız bu yazımızı dikkatli okumanızı tavsiye ederiz. 

 

WordPress Kurulumu

 

WordPress kurulumu yapmak için yukarıda da belirttiğimiz bazı hususları detaylı olarak şöyle açıklayabiliriz:

 

  1. Domain: İnternet sitenizi dijital dünya içerisinde yer almasına yardımcı olan domain ya da alan adı olarak bilinir. Diğer kullanıcılar size ait olan siteyi bu isim ile bulur ve etkileşim sağlanır.  Piyasada birçok domain varken en çok tercih edilenler .com, .net, .org uzantılarıdır. WordPress kurulumu esnasında kesinlikle olması gereken bir işlemdir.
  2. Hosting: En kolay anlatılabilecek hali ile e-postalar, internet sitelerde yer alan dosya ve görsellerin kaydedildiği alandır. Domain gibi WordPress işleminde kesinlikle olması gereken ikinci hizmettir.
  3. WordPress dosyaları: WordPress sistemi oluşturmak için standart WordPress dosyalarına ihtiyaç duyulur. Bu dosyaları hosting içerisine yüklemeye özen göstermelisinizdir.
  4. MySQL Veri tabanı: WordPress sistemi içerisinde bilgi ve verileri kaydetmeniz için gereken veri tabanıdır. Linux WordPress kurulumlarında zaten bu mevcuttur.
  5. FTP İstemci: Bir dosya transfer protokolü olarak bilinen bir işlemdir. Dosyaların bulunduğu ana klasör olarak bilinmektedir ve tüm dosyaların içerisine kaydedilmiş olması gerekmektedir.
  6. cPanel: Bir kontrol paneli olarak bilinir ve hosting paketi içindeki tüm işlemleri kolayca yürütebileceğiniz bir web ara yüzü olarak çalışmaktadır. Her paket içerisinde olmayabilir.

 

WordPress Kurulumu Yapılan Bazı Yöntemler

 

cPanel WordPress Kurulumu: cPanel kullanarak yapmanız gereken adımlar şu şekilde olacaktır. 

 

● Domain satın alın (sitemiz içerisinde mevcuttur.)

● Domain üzerinde paylaşacağınız içerikleri 7 gün 24 saat yayınlamak için web sitenizi kullanıcılara açmak için bir hosting paketi de satın alın. (Sitemiz içerisinde 3 farklı model mevcuttur.)

● Daha sonra hosting üzerinden web sitenize katılın Hesabım menüsünü göreceksiniz oradan Kullanıcı Girişi yapın ve müşteri panelinize giriş sağlayın.

● Müşteri paneli üzerinde Hostinglerim menüsünü seçerek Ürün ya da Hizmet sekmesinde yönetmek istediğiniz alan isminizi belirleyerek Yönet seçeneğine tıklayın.

● Panel Giriş ve Şifre İşlemleri menüsünden cPanel’e Giriş Yap sekmesini tıklayın.

● cPanel üzerinde Etki Alanı ölümünü göreceksiniz, burayı tıklayın.

● Eylemler sekmesinde Yönet yazan yeri seçin ve daha sonra Etki Adı Bilgileri olarak belirtilen bölümde Belge Kök Dizininde yer alan public_html dosyasına bir kez tıklayın.

● WordPress 'in son sürümünü indirdiğinizden emin olun. Güncel değilse güncel formatı yükleyin.

● cP dosya yöneticisi paneli üst kısmında yer almakta olan Yükle sekmesine tıklayın ve inen dosyayı zip formatında yükleyin.

● home/kullanıcıadınız/public_html sekmesine geri dön seçeneğine tıklayın.

● Yüklenilen WordPress dosyasını sağ tıklayarak Extract seçeneğini bulun ve tıklayın.

● Dosyalarınızı çıkarmak istediğiniz dizinlere /public_html yazarak extract file(s) seçeneğine tıklayın.

● Burada zip dosyasını silmeden bir sakınca yoktur.

● WordPress klasörüne giderek sağ tıklayıp dosyayı açın.

● Üst sekmeden Tümünü Seç yazan yeri işaretledikten sonra panelin üst kısmında yazan Taşı sekmesine tıklayın.

● Taşımak istediğiniz dosyaların yolunu /public_html haline getirdikten sonra Move File (s) tıklayın.

● Daha sonra WordPress kurulumuna başlamanızda bir sakınca olmaz.

● Cpanel geri dönerek Veri tabanları sekmesinde MySQL Veri tabanı Sihirbazını çalıştırın.

● Yeni veri tabanı adınızı buraya girerek Bir Sonraki Adım seçeneğine tıklayın.

● Kullanıcı adınızı ve şifrenizi belirledikten sonra Kullanıcı Oluştur butonuna sağ tıklayın.

● Veri tabanı ekleme işlemini bitirmek için gelen ekrandan Tüm Ayrıcalıkları tek tek işaretleyin ve Sonraki Adım sekmesine tıklayın.

● Kullandığınız tarayıcı adres çubuğuna kendi web site adresinizi yazın ve açılan sekmeden WordPress kurulum sayfasında Başlayalım butonuna tıklayarak kurulumu başlatın.

● Veri tabanınız bağlantı bilgilerini buraya yazın ve Gönder seçeneğine tıklayın dikkat edilmesi gereken husus veri tabanı sunucusu localhost ve tablo ön eki wp_ olarak kalmalıdır.

● Karşınıza çıkan ekranda Kurulum Yap’a tıklayın.

● Hoş geldiniz ibaresi belirince istenilen bilgileri girin ve WordPress Kur seçeneğine tıklayın ve işlem Başarılı olarak görüldüyse WordPress 'Niz hazırdır.

 

FTP, Softaculous, Çok Dilli, Plesk Panel, hosting.com.tr paneli ile WordPress nasıl yapılmaktadır diye bilmek isteyen kullanıcılar sitemiz üzerinde yer alan bilgileri okuyabilirler.

Top